Μενού Φίλτρα

Θα μπορούσε να είναι ένα συγκλονιστικό και αληθοφανές πολιτικό θρίλερ, αν δεν ήταν μία απολύτως τεκμηριωμένη καταγραφή πραγματικών γεγονότων, αποτέλεσμα της έρευνας του Αμερικανού συγγραφέα. Ο Τσαρλς Χίγκαμ μελέτησε επίσημα έγγραφα υπουργείων, απόρρητα υπομνήματα κρατικών υπηρεσιών, τηλεγραφήματα διπλωματικών αποστολών, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα ντοκουμέντα, τα οποία φωτίζουν τις σκοτεινές διασυνδέσεις Αμερικανών και Γερμανών, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου.
Το πόρισμα της έρευνάς του σοκάρει: Ορισμένα μεγάλα κεφάλια των οικονομικών και βιομηχανικών κύκλων της εποχής του Β' παγκοσμίου πολέμου, καθώς και αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έβαλαν το κέρδος πάνω από τον πατριωτισμό και, ενώ βοηθούσαν την πολεμική προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ταυτόχρονα ενίσχυαν και τη ναζιστική Γερμανία.
Θέλοντας να προλάβει τους εραστές της λήθης και μελλοντικούς επικριτές του, ο Αμερικανός συγγραφέας είναι αφοπλιστικός:
"Θα βρεθούν φυσικά άνθρωποι που θα ισχυριστούν πως όσοι αναφέρονται σ' αυτό το βιβλίο, μια που δε βρίσκονται πια στη ζωή, δεν μπορούν ν' απαντήσουν και συνεπώς δε θα έπρεπε να ασκείται σε βάρος τους τέτοια κριτική. Σ' όλους αυτούς αρμόζει μία και μοναδική απάντηση: εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στο Β' παγκόσμιο πόλεμο. Ούτε κι αυτοί μπορούν να απαντήσουν". 


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ: Αποκαλυπτικά στοιχεία για την Αμερικανο-ναζιστική οικονομική συνωμοσία 1933 - 1949
ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΪΖ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΟΪΛ
ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ
Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΑΤΣΑΛΕΝΙΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ
Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΜ
ΟΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ, Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Εναλλακτική Ιστορία - Συνομωσιολογία
X