Μενού Φίλτρα

Μετά την προδοσία /Το 1942-Χρόνος θεμελίωσης της εθνικής αντίστασης /Το δυνάμωμα των εθνικοαπελευθερωτικών οργανώσεων και οι πρώτες ένοπλες αντιστασιακές ομάδες στο 1942 /Επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης μονίμου ΕΛΑΣ/Η εθνικοαπελευθερωτική πάλη μέσω της κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης /Αρχές του 1943.Οι επιτυχίες στα μέτωπα ανεβάζουν το είπεδο της πάλης /Αγγλοι και ΕΔΕΣ σε κοινό μέτωπο κατά του ΕΛΑΣ /Οι μαχητικές συγκεντρώσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στο Ρωμανό της Λάκκας-Σουλίου /Με τον Άγγλο ταγματάρχη Μίλλερ στα Τζουμέρκα /Η εθνικοαπελευθερωτική δράση στο χώρο Σουλίου-Παραμυθίας του άνοιξη του 1943 /Ευρεία σύσκεψη του εφεδρικού ΕΛΑΣ /Στο "Σκρεβένικο" Κρανιάς /Η ένταση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα το καλοκαίρι του 1943 /Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών και η αντιμετώπιση τους,το καλοκαίρι του 1943 /Σε νέα άνοδο ο αντιστασιακός αγώνας τον ΄Αυγουστο του 1943 /Όξυνση των σχέσεων ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ.Ένοπλες εμφύλιες συγκρούσεις /Στα Τζουμέρκα...κοντά στη μεραρχία μας /Τα γεγονότα στο πρώτο τρίμηνο του 1944 /Τα γεγονότα της άνοιξης του 1944 /Τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1944 /Η ζωή και η δράση του 24ου συντάγματος στο Ξηρόμερο /Τα γεγονότα στην περίοδο:Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης 1944 /Τα γεγονότα στις αρχές 1945.Η συμφωνία της Βάρκιζας 

 • Πως πολεμήσαμε στην Ήπειρο και στην Αλβανία
  ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠ.
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με φωτογραφίες εκτός κειμένου.
 • Η εποποιΐα των Ελληνικών οχυρών
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΗΡΟΣ
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου.
 • Ο Αγώνας του Οχυρού Ιστίμπεϊ
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΗΡΟΣ
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα. Με φωτογραφίες εντός κειμένου.
 • Απομνημονεύματα
  ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με ιδιόχειρο σημείωμα του συγγραφέα. Με φωτογραφίες εκτός κειμένου. Με λίστα αναγνωρισθέντων από την πολιτεία αγωνιστές της Ε.Α.Ο. "Σατανά"
 • Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-41
  ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠ.
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Χαρακτηριστικές καταγραφές-ντοκουμέντα καθοριστικά για την εξέλιξη του, καθώς και ενδιαφέρουσες ιστορικές αναδρομές για την περίοδος της διεξαγωγής του. Με εικόνες και φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου.
X