Μενού Φίλτρα

Έξοχα κείμενα, λόγος πλούσιος και πολύχρωμος, επιχειρήματα που πηγάζουν πειστικά από τα γεγονότα: τα άρθρα του Κώστα Καραγιώργη, που κρατάτε στα χέρια σας, αποτελούν και σήμερα δημοσιογραφικούς πολύτιμους λίθους. Η ανάγνωσή τους μεταφέρει τον αναγνώστη στο κλίμα μιας εποχής που σημάδεψε τη ζωή της χώρας, στα γιατί και στο διότι του εμφυλίου που πλήρωσαν ακριβά γενιές Ελλήνων.

Η ιστορία αγωνιά ανάμεσα στις λέξεις του, οι κραυγές των αθώων θυμάτων μιας καταραμένης εποχής φτάνουν μέχρι τ' αφτιά μας, η αγριότητα της σύγκρουσης που δεν ήταν αναπόφευκτη προκαλεί τρόμο. Τα άρθρα αυτά δεν αποτελούν ιστορική μαρτυρία, αλλά ματωμένο κομμάτι της ίδιας της ιστορίας...

Τραγικό πρόσωπο της ιστορίας και ο ίδιος ο συγγραφέας του, μια συγκλονιστική προσωπικότητα της πολιτικής και της δημοσιογραφία, στρατευμένος κομμουνιστής από τα νεανικά του χρόνια, διευθυντής του Ριζοσπάστη μετά την απελευθέρωση. Θα ζήσει όλη του τη ζωή κυνηγημένος από τους πολιτικούς του αντιπάλους και θα πεθάνει με την κατηγορία του προδότη από το χέρι των ίδιων του συντρόφων. Με τα κείμενα του μας στέλνει ένα γράμμα από το παρελθόν μας που αφορά στο μέλλον μας.

Ας τα διαβάσουμε...

X