Μενού Φίλτρα

Κείμενα γραμμένα από το 1976 έχρι το 1985, δημοσιευμένα και αδημοσιέυτα πάνω στο ζήτημα της ένοπλης πάλης στην Ελλάδα και γενικότερα. Ξεκινώντας από το "για τα χέρια τους" μετά την εκτέλεση του βασανιστή Μάλλιου, μέχρι το θάνατο του Χρήστου Τσουτσουβή, η εμφάνιση και η πορεία της ένοπλης πάλης στην σύγχρονη Ελλάδα και της κριτικής της από μια σκοπιά κινήματος. Η εξέλιξη της αντιδικτατορικής ένοπλης πάλης σε "αντάρτικο πόλεων" και η παράλληλη πορεία του αντάρτικου στη Γερμανία, την Ιταλία κλπ. Η κρατική καταστολή και οι στόχοι της ποινικοποίησης ενός κοινωνικού και πολιτικού χώρου. Η σταδιακή απομάκρυνση του ένοπλου από οποιεσδήποτε διαδικασίες μαζικού κινήματος, ο εγκλεισμός του σε ένα "γκέττο" και η εμφάνιση της "δεύτερης γενιάς" της τρομοκρατίας σε όλη την δυτική Ευρώπη, που πια δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται τόσο με τους στόχους του αντάρτικου, την ανατροπή του καπιταλισμού, όπως συνέβαινε όταν ξεκίνησαν οι Κούρτσιο και Μάϊνχοφ, όσο με την ίδια τη βίαιη αντιπαράθεση με το κράτος.


 

Πρόλογος

Η εκτέλεση του Μάλλιου

Η σημερινή κατάστασηκαι η ένοπλη πάλη

Τα λευκά κελιά

Requiem

Η δεύτερη γενιά

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Τρομοκρατία
 • RAF "Αυτό ήταν για μας απελευθέρωση"
  ΤΟΛΜΑΪΝ ΟΛΙΒΕΡ
  Τρομοκρατία
 • Φαινόμενα τρομοκρατίας
  ΚΛΕΙΤΣΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΠΕΡΑΝΤΣΟΝΙ ΑΝΤΡΕΑ
  Τρομοκρατία
  Το βιβλίο προλογίζουν: Δρ. Guido Salvini, Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου Μιλάνο Ιταλίας Δρ. Louis Godart, Καθηγητής Πανεπιστημίου Νάπολης, Σύμβουλος Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Δρ. Gianni Cipriani, Δοκιμιογράφος, Εμπειρογνώμονας.
 • Η θαυμαστή επαναστατική ιστορία της ομάδας Μπάντερ - Μάϊνχοφ
  Τρομοκρατία
  Για το έργο αυτό συνέδραμαν με στοιχεία και μεταφράσεις οι Πέτρος Βέργος, Κατερίνα Παπαϊακώβου, Βελισσάριος, Μάκης Τσιμπουρίδης, Στεφανί Τοντ, Κωστής Τριανταφύλλου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Γιάννης Χατζηγιάννης, Λεωνίδας Χρηστάκης κ.α. Με φωτογραφίες.
 • Τρομοκρατία
  ΓΡΙΒΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
  Τρομοκρατία
 • Τρομοκρατία
  ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΧΕΡΤ
  Τρομοκρατία
  Με εικόνες και φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου.
X