Μενού Φίλτρα

Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα λίγα που έχουν γραφεί για τις Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών του ΕΔΕΣ, σε αντίθεση με τις εκατοντάδες εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει για να παραπληροφορήσουν τον αναγνώστη τους, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια σε βάρος του ΕΔΕΣ και του Αρχηγού του.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού παρουσιάζονται σημαντικά γεγονότα της Αντίστασης, με άγνωστες και αυθεντικές λεπτομέρειες, εξιστορούμενες γλαφυρά από πρωταγωνιστές της, από πρακτικά συνεδρίων, όπου παρουσιάζονται ανάγλυφα τα γεγονότα της Κατοχής μέσα από ομιλίες των συνέδρων, από αυθεντικά έγγραφα ανέκδοτα μέχρι σήμερα, καθώς και από περιγραφές και εμπειρίες του γράφοντος.

Πέρα όμως από αυτά, στις σελίδες του βιβλίου αυτού αναλύονται για πρώτη φορά, με κάθε λεπτομέρεια, τα Γερμανικά αρχεία της Κατοχής, τουλάχιστον για το μέρος που αυτά αναφέρονται στις δύο μεγάλες αντάρτικες ομάδες, ιδιαίτερα στον ΕΔΕΣ. Από τις αναλύσεις αυτές προκύπτουν εκπληκτικά γεγονότα, που αποδεικνύουν την σε πολύ μεγάλο βαθμό αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητα των αρχείων αυτών της Κατοχής, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τα επιχειρησιακά αρχεία του Γερμανικού Στρατού, γιατί είναι αρχείο της Γερμανικής υπηρεσίας IC, που με ψευτιές και προπαγάνδα, ασκούσε τον ψυχολογικό πόλεμο των Γερμανών στην Ελλάδα. Συγχρόνως όμως από την ανάλυση αυτή αποδεικνύεται και η ευθύνη των ερευνητών των αρχείων αυτών, που όχι μόνο απέκρυψαν την αλήθεια, αλλά και διέστρεψαν τα γεγονότα. Αν και η αλήθεια πολλές φορές, μόνη της ξεπηδά από τα ίδια τα έγγραφα του αρχείου IC, που αλληλοδιαψεύδονται και αλληλοαναιρούνται.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την στιγμή που ο Ζέρβας βρίσκεται στον κολοφώνα της δόξας του, αναγνωρισμένος από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, ως μοναδικός Αρχηγός της Εθνικής Αντίστασης, και οι ομάδες του αποτελούν προκεχωρημένο τμήμα του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής, ενώ η Οργάνωσή του, από τον Μάϊο του 1944, είναι μέλος της εξόριστης Ελληνικής Κυβέρνησης του Καΐρου και ως εκ τούτου ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και διαταγές της.

Βεβαίως υπήρξε οργίλη αντίδραση των αγωνιστών για την διαστρέβλωση των γεγονότων, δεδομένου ότι αυτά που απεδίδοντο από τους ερευνητάς στον στρατηγό Ζέρβα, είχαν γίνει τον Οκτώβρη του 1943 από το ΚΚΕ, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, προκειμένου να επιτευχθεί ανεμπόδιστα η μονοπώληση του αγώνα και η κατάκτηση της εξουσίας, που θα έριχνε την Ελλάδα στο παραπέτασμα.

Αλλά η αντίδραση των αγωνιστών ήταν μεμονωμένη, γιατί κανείς δεν ελάμβανε υπόψη του τέτοιες ιλαρές συκοφαντίες, ενώ ακόμη αντηχούσαν στα Ηπειρώτικα βουνά οι μάχες του ΕΔΕΣ κατά των Γερμανών.

Αλλά τα χρόνια πέρασαν και οι αυτόπτες έφυγαν, ενώ οι συκοφάντες συνέχισαν ανεμπόδιστα το σκοτεινό τους έργο.

Τελικά, αφορμή για την έκδοση αυτή απετέλεσε ένα διαφημιστικό δημοσίευμα που έγινε πριν από ένα χρόνο, από τον Γερμανό Χ. Φλάϊσερ, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, ο οποίος ενεφάνισε, δίχως καμιά βάση, νέες δικές του φαντασιώσεις, που ανέστρεφαν τα γεγονότα και αλλοίωναν την Ιστορία.

Για την αντιστροφή αυτή των γεγονότων υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους των αγωνιστών του ΕΔΕΣ, που εκφράσθηκαν με επιστολές, που μέρος μόνον από αυτές δημοσιεύθηκε, χωρίς ν' αναφερθεί η ουσία, που διέψευδε τους συκοφάντες.

Πέρα όμως από όσα αναφέραμε, στην έκδοση αυτή παρατίθενται έγγραφα που παρέμεναν ξεχασμένα, γιατί ο συλλέκτης των, αγωνιστής κι αυτός είχε πεθάνει. Με τα έγγραφα αυτά επισφραγίζεται το τέλος των συκοφαντιών κατά του ΕΔΕΣ και του Στρατηγού Ζέρβα και αποκαθίσταται η αλήθεια.

Τα νέα αυτά στοιχεία που είναι επίσημα και αυθεντικά, απεικονίζουν τα γεγονότα τα οποία κονιορτοποιούν τις συκοφαντίες και αποστομώνουν τους συκοφάντες, συγχρόνως όμως είναι χρήσιμα για τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και τους έλληνας και ξένους φοιτητάς, που ως θέμα της διατριβής τους έχουν την ελληνική αντίσταση. Πράγμα που έλειπε μέχρι σήμερα, σε τρόπο ώστε η ενημέρωση να είναι μονομερής, μεροληπτική και διαστρεβλωμένη.


 

Πρόλογος

Η Συκοφαντία, το φοβερότερο όπλο του ΚΚΕ, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Πέντε συκοφαντίες κατά του Στρατηγού Ζέρβα, πέφτουν στο κενό

9 Οκτωβρίου 1943. Το ΚΚΕ, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κηρύσσει τη δικτατορία του προλεταριάτου

Ο αιφνιδιασμός του Βουλγαρελιού και η Μάχη της Νεράιδας

Η Γερμανική υπηρεσία Ic και ο προϊστάμενός της δεκανέας Βέντε

Τα γεγονότα διαψεύδουν τα Γερμανικά Αρχεία

Τα Γερμανικά Αρχεία δεν είναι σε θέση ούτε τη δύναμη του ΕΔΕΣ να καθορίσουν

Συμφωνία Ζέρβα - Γερμανών θέλει ο κ. Ενεπεκίδης

Ώδυνεν όρος και έτεκεν Μυν

Ο Απόηχος των εγγράφων διαψεύδει τους συκοφάντες

Ο δεύτερος ερευνητής κ. Βάσος Μαθιόπουλος και η απάτη των Γερμανικών Αρχείων

Παλαιότερες δημοσιεύσεις του κ. Μαθιόπουλου, τον διαψεύδουν

Ο κ. Βάσος Μαθιόπουλος συκοφαντεί

Ο τρίτος ερευνητής Σόλων Γρηγοριάδης

Ο τέταρτος ερευνητής Χάγκεν Φλάϊσερ, εξωραϊστής του ταξικού Αγώνα του ΚΚΕ, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Η φενάκη του κ. Φλάϊσερ

Οι ψευδολογίες του Φλάϊσερ και η αντιστροφή των γεγονότων ξεσηκώνουν τους αγωνιστάς του ΕΔΕΣ εναντίον του

Το ημερολόγιο του Ζέρβα και τα απόρρητα έγγραφα διαψεύδουν κατηγορηματικά τον κ. Φλάϊσερ

Ο Ζέρβας οργανώνει την άμυνά του κατά των Γερμανών

Ο Στρατηγός Ζέρβας ξεκαθαρίζει τα νώτα του προκειμένου ν' αρχίσει τις επιθέσεις, κατά των Γερμανών Ο Στρατηγός Ζέρβας οργανώνει την επίθεσή του κατά των Γερμανών

Ο Στρατηγός Ζέρβας προετοιμάζει το προγεφύρωμα των Δυτικών Ακτών

Οι ομάδες του ΕΔΕΣ απελευθερώνουν την Πάργα και Παραμυθιά

Το Συμμαχικό Αρχηγείο Μέσης Ανατολής διατάσσει Επίθεση

Ενώ ο Ζέρβας αποδεκατίζει τους Γερμανούς, αυτοί τον αναφέρουν ως «ουδέτερο» και «νομοταγή»

Η επιχείρηση Μενίνας

Επίλογος

Ευρετήριο ονομάτων

Βιβλιογραφία

X