Μενού Φίλτρα

Ένας πυροβολισμός κλείνει τη ζωή ενός πλούσιου Γερμανού επιχειρηματία. Ατύχημα, αυτοκτονία ή δολοφονία; Ή μήπως είναι η εκτέλεση μιας απόφασης; Και για ποια ενοχή; Η αληθινή απάντηση είναι άλλη: πρόκειται για μια σκακιστική κίνηση. Πίσω από αυτή τη χειρονομία ανοίγεται διάπλατα μια κόλαση που έχει μορφή σκακιέρας. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, κίνηση με κίνηση, θα βρούμε δύο μετρ του παιχνιδιού που αντιτίθενται στα πάντα και εμψυχώνονται από ένα ανεξάντλητο μίσος· διασχίζουν τα χρόνια και τους πολιτικούς κατακλυσμούς με κύριο μέλημά τους πώς θα ακονίσουν τα όπλα τους για να επικρατήσουν. 
Το γεγονός ότι ο ένας είναι Εβραίος και ότι ο άλλος υπήρξε ναζιστής αξιωματικός δεν αποτελεί παρά μία από τις παραμέτρους του θεωρήματος. Ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, είπε κάποτε: "Το σκάκι είναι το πιο βίαιο άθλημα που υπάρχει". Αυτό το απέριτο, φωτεινό και έντονο μυθιστόρημα το επιβεβαιώνει, ξεδιπλώνοντας την πλοκή του σαν μια συναρπαστική παρτίδα σκάκι, ενώ ταυτόχρονα μας αποκαλύπτει έναν συγγραφέα.

Φωτογραφίεςμεγάλες μικρές
Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Λογοτεχνία και Σκάκι
 • Ο πυρετός του σκακιού
  ΤΣΒΑΪΧ ΣΤΕΦΑΝ
  Λογοτεχνία και Σκάκι
  Νουβέλα.1η έκδοση
 • Ο πίνακας της Φλάνδρας
  ΠΕΡΕΘ-ΡΕΒΕΡΤΕ ΑΡΤΟΥΡΟ
  Λογοτεχνία και Σκάκι
 • Ιστορίες της σκακιέρας
  ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
  Λογοτεχνία και Σκάκι
  Επιλογή-Επιμέλεια Α.Ι Τσίτσοβιτς
 • Σκακιστική νουβέλα
  ΤΣΒΑΪΧ ΣΤΕΦΑΝ
  Λογοτεχνία και Σκάκι
  Η νουβέλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Gerd Oswald το 1960, σε μια "κλασική", ατμοσφαιρική γερμανική ταινία με πρωταγωνιστές τους Curd Jurgens (δρ. Μπ./'Βέρνερ Φον Μπάζιλ'), Mario Adorf (Μίρκο Τσέντοβιτς), Hansjorg Felmy και Claire Bloom.
X