Μενού Φίλτρα

Η έκδοση αυτή του ΓΕΑ είναι ένα πολυσέλιδο ενημερωτικό τεύχος που απευθύνεται στους νέους 17 έως 19 ετών. Ειδικά σ εκείνους τους νέους, που ενώ είναι καλοί μαθητές στα χρόνια του εξατάξιου τότε Γυμνασίου, αναζητούν κάτι διαφορετικό για το μέλλον τους. Η Πολεμική Αεροπορία τους προτείνει μέσα από τις σελίδες του εντύπου μια αλλιώτικη προοπτική, από το να συνεχίσουν απλά τις σπουδές τους σε κάποια ανωτάτη σχολή.

 

Το έντυπο παρασιάζει τον διαφορετικό τρόπο ζωής και τις προοπτικές που ανοίγονται στους νέους, που θα ακολουθήσουν την καριέρα του ιπταμένου της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας.

 

Στην έκδοση δεν αναγράφεται η χρονολογία κυκλοφορίας, όμως μπορούμε να συμπεράνουμε, με ασφάλεια, ότι εκδόθηκε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 50, μια και σαν επαγγελματική προοπτική εκτός από την Σχολή Ικάρων, αναφέρεται και το ΕΚΕΧ (Εκπαιδευτικό Κέντρο Εφέδρων Χειριστών) που λειτούργησε από τα τέλη του 1949 μέχρι τις αρχές του 1958.

 

Μετά το 1950 οι ανάγκες σε ιπτάμενο προσωπικό ήταν ασφυκτικές για την Πολεμική Αεροπορία, ενώ λίγα χρόνια αργότερα  με την ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας οι ανάγκες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο και στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας. Το έντυπο είναι μέρος της τεράστιας προσπάθειας, της Πολεμικής Αεροπορίας να καλύψει τις ανάγκες σε ιπτάμενο προσωπικό. Είναι η εποχή που έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα πρώτα αεριωθούμενα μαχητικά αεροπλάνα.

 

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Αεροπορία - Αεροναυπηγική
X