Μενού Φίλτρα

Βαθιά στο σκοτεινό δάσος του Κονγκό, κοντά στα ερείπια της Χαμένης Πόλης Ζιντζ, τα μέλη μιας επιστημονικής αποστολής πεθαίνουν με φρικτό, μυστηριώδη τρόπο, μέσα σε λίγα λεπτά.   

Σε απόσταση δεκαέξι χιλιάδων χιλιομέτρων, στο Χιούστον, στην έδρα της εταιρείας «Τεχνολογικές Υπηρεσίες Γήινων Πόρων», η Κάρεν Ρος, η υπεύθυνη της αποστολής, βλέπει τις τελευταίες βιντεοσκοπημένες εικόνες που έφτασαν μέσω δορυφόρου από το Κονγκό και δείχνουν ο τραγικό τέλος της άτυχης εξερευνητικής ομάδας: τα χαλάσματα της κατασκήνωσης, τις γκρεμισμένες και ξεσχισμένες σκηνές, τα ριγμένα ση λάσπη εφόδια, πλάι στα πτώματα… και μια θολή, γεμάτη κόκκους εικόνα ενός σκοτεινού πλάσματος που σαλεύει.

Στο Σαν Φρανσίσκο,  ζωολόγος Πίτερ Έλιοτ μελετά ένα σπάνιο γορίλα, την Έιμι, που κατέχει ένα «λεξιλόγιο» εξακοσίων είκοσι νοημάτων και της αρέσει η ζωγραφική με δαχτυλομπογές. Η τελευταία της ζωγραφιά μοιάζει εκπληκτικά με μια ξεθωριασμένη πορτογαλέζικη γκραβούρα του 1642, που απεικονίζει τη θρυλική χαμένη πόλη. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μια νέα αποστολή σταλεί στο Κονγκό. Εκεί θα βρεθεί σ’ έναν αλλόκοτο κόσμο, όπου είδος υπό εξαφάνιση είναι ο άνθρωπος!

Το Κονγκό μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από ο σκηνοθέτη Φρανκ Μάρσαλ, το 1995, και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στις Η.Π.Α. Οι φωτογραφίες του εξωφύλλου προέρχονται από την ταινία. 

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Βιβλίο και Κινηματογράφος
 • Μίζερι
  ΚΙΝΓΚ ΣΤΗΒΕΝ
  Βιβλίο και Κινηματογράφος
  Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Rob Reiner [Η.Π.Α., 1991]
 • Από τη Ρωσία με αγάπη
  ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΙΑΝ
  Βιβλίο και Κινηματογράφος
  Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Terence Young [Ηνωμένο Βασίλειο - Η.Π.Α. 1963]
 • Ο πρίγκιπας της παλίρροιας
  ΚΟΝΡΟΙ ΠΑΤ
  Βιβλίο και Κινηματογράφος
  Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ (ΗΠΑ, 1991)
 • Φρανκενστάιν
  ΣΕΛΕΪ ΜΑΙΡΗ
  Βιβλίο και Κινηματογράφος
 • Ψύχωσις
  ΜΠΛΟΚ ΡΟΜΠΕΡΤ
  Βιβλίο και Κινηματογράφος
  Το θρίλερ που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1960 από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ με τον τίτλο "Psycho"
X