Μενού Φίλτρα

Ποιος ήταν ο Νίκος Ζαχαριάδης και ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον πλαισίωσαν κατά καιρούς;

Υπήρξαν διπλοί πράκτορες ή πράκτορες της μιας ή της άλλης δύναμης που έφτασαν ως τα ανώτατα αξιώματα της ηγεσίας του ΚΚΕ;

Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης ήταν πρώτα μέλος του ΚΚΣΕ και μετά μέλος του ΚΚΕ. Πρώτα λογοδοτούσε στη σοβιετική ηγεσία και μετά στην ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Στάλιν ήταν αυτός που διέταξε τον Ζαχαριάδη να οργανώσει ένα «μίζερο αντάρτικο» και να βυθιστεί η Ελλάδα στον εμφύλιο πόλεμο. Τελικά ο Ζαχαριάδης δολοφονήθηκε για να μη μαθευτεί ποτέ η αλήθεια.

Ποιος ήταν ο Ρώσος Κουούσινεν, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ, που έτρεμαν οι έλληνες κομουνιστές;

Ποιοι ήταν τελικά ο Βασίλης Νεφελούδης, ο Μάρκος Βαφειάδης, ο Πέτρος Ρούσος, ο Βασίλης Μπαρτζώτας, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Κώστας Κολιγιάννης, ο Δημήτρης Παρτσαλίδης, ο Γιώργος Σιάντος και τόσοι άλλοι που χειρίστηκαν τις τύχες του ελληνικού επαναστατικού κινήματος; 

 

180 εκρηκτικές σελίδες με ζωντανές μαρτυρίες του ηγέτη κομμουνιστή Δημήτρη Βλαντά, που δε θ’ αφήσουν άθικτη την Αριστερά στην Ελλάδα και θα προσδιορίζουν από δω και πέρα οποιαδήποτε προσέγγιση και ερμηνεία της πορείας του ελληνικού επαναστατικού κινήματος.


 

 

Η διαμόρφωση του Ζαχαριάδη / Ο Ζαχαριάδης στα 1931-1936 / Ο Ζαχαριάδης στα χρόνια της φασιστικής κατοχής / Η επιστροφή του Ζαχαριάδη στην Ελλάδα / Η εξύμνηση της υποταγής / Ο Ζαχαριάδης στην προσφυγιά / Ο Ζαχαριάδης σαν θεωρητικός επαναστάτης ηγέτης / Ο Ζαχαριάδης σαν επαναστάτης πολιτικός καθοδηγητής / Ο Ζαχαριάδης σαν ηγέτης οργανωτής / Ο Ζαχαριάδης στην επιλογή στελεχών / Βασίλης Νεφελούδης / Γιάννης Μιχαηλίδης / Στέλιος Σκλάβενας / Γιάννης Κωνσταντινίδης (Ασημίδης) / Γιάννης Ιωαννίδης / Λεωνίδας Στρίγκος / Δημήτρης Παρτσαλίδης / Γιώργος Σιάντος / Μιχάλης Τυρίμος / Μιχάλης Σινάκος / Χρύσα Χατζηβασιλείου / Πέτρος Ρούσος / Βασίλης Μπαρτζιώτας / Στέργιος Αναστασιάδης / Δημήτρης Παπαρήγας / Μάρκος Βαφειάδης / Γιώργος Βοντίτσιος (Γούσιας) / Κώστας Κολιγιάννης / Γιώργος Ερυθριάδης / Σταύρος Κασιμάτης / Νίκος Ακριτίδης / Δημήτρης Βλαντάς / Μερικά συμπεράσματα / Γενικά συμπεράσματα για τον Ζαχαριάδη

 • Πως πολεμήσαμε στην Ήπειρο και στην Αλβανία
  ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠ.
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με φωτογραφίες εκτός κειμένου.
 • Η εποποιΐα των Ελληνικών οχυρών
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΗΡΟΣ
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου.
 • Ο Αγώνας του Οχυρού Ιστίμπεϊ
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΗΡΟΣ
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα. Με φωτογραφίες εντός κειμένου.
 • Απομνημονεύματα
  ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Με ιδιόχειρο σημείωμα του συγγραφέα. Με φωτογραφίες εκτός κειμένου. Με λίστα αναγνωρισθέντων από την πολιτεία αγωνιστές της Ε.Α.Ο. "Σατανά"
 • Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-41
  ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠ.
  Κατοχή - Εθνική Αντίσταση - Εμφύλιος Πόλεμος
  Χαρακτηριστικές καταγραφές-ντοκουμέντα καθοριστικά για την εξέλιξη του, καθώς και ενδιαφέρουσες ιστορικές αναδρομές για την περίοδος της διεξαγωγής του. Με εικόνες και φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου.
X