Μενού Φίλτρα

Το αρχαίο Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών είχε υπό τον έλεγχο του αμύθητα πλούτη και απόλυτη εξουσία, πάνω από βασιλιάδες και πάπες... Μέχρι το δέκατο τέταρτο αιώνα και την Ιερά Εξέταση, όταν σβήστηκε από το πρόσωπο της γης και οι κρυμμένοι θησαυροί του εξαφανίστηκαν. Όμως τώρα δυο διαφορετικές δυνάμεις που αναζητούν το θησαυρό μαθαίνουν πως δεν είναι καθόλου ό,τι νόμιζαν πως είναι -και ότι η πραγματική του φύση θα αλλάξει το σύγχρονο κόσμο.

Ο Κότον Μαλόουν, πρώην πράκτορας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, απολαμβάνει την ήσυχη ζωή του ως ιδιοκτήτης παλαιοβιβλιοπωλείου στην Κοπεγχάγη, όταν ένα απρόσμενο κάλεσμα πίσω στη δράση τον βυθίζει ξανά στον κόσμο της κατασκοπείας που νόμιζε πως είχε αφήσει πίσω του.

Όλα αρχίζουν με τη βίαιη απόπειρα ληστείας σε βάρος της πρώην προϊσταμένης του, της Στέφανι Νελ, που βρίσκεται πολύ μακριά από την έδρα της, σε μια αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ασφάλεια. Εξοπλισμένη με ζωτικά στοιχεία για την αποκρυπτογράφηση μιας σειράς γρίφων, που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Ευρώπη και παραμένουν άλυτοι εδώ και αιώνες, η Στέφανι είναι αποφασισμένη να εξιχνιάσει ένα μυστήριο που ταλανίζει μελετητές και κυνηγούς θησαυρών αιώνες τώρα, ανακαλύπτοντας τη θρυλική κρύπτη του θησαυρού και της απαγορευμένης γνώσης των Ναϊτών, που θεωρούνταν χαμένα για πάντα. Όμως δεν είναι μόνη στην αναζήτησή της. Ο Ρεϊμόνδος ντε Ροκφόρ, ένας μυστηριώδης ζηλωτής με ένα στρατό δολοφόνων υπό τις διαταγές του, όχι μόνο τη συναγωνίζεται για το ιστορικό έπαθλο, αλλά θέλει απεγνωσμένα τα στοιχεία που η Στέφανι κατέχει.

Ο Κότον μπλέκεται σε αυτό τον επικίνδυνο αγώνα για να την προστατεύσει. Όμως όσο περισσότερα μαθαίνει για την αρχαία συνωμοσία γύρω από τους Ναΐτες τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί πως αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο ανθρώπινες ζωές. Στο τέλος ενός θανάσιμου παιχνιδιού, μεστού σε ίντριγκα, προδοσία και πόθο για εξουσία, κρύβεται μία συνταρακτική αποκάλυψη που μπορεί να ταρακουνήσει τον πολιτισμένο κόσμο -και, σε λάθος χέρια να τον γονατίσει.

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Ξένη Πεζογραφία
X