Μενού Φίλτρα
Το βιβλίο του καθηγητή Orlando Figes αναφέρεται σε μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, και καλύπτει έναν τεράστιο αριθμό πηγών. Ως εκ τούτου, οι αναφορές σε πρόσωπα, τόπους, έργα, ιστορικές περιόδους, καλλιτεχνικά, πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα είναι αμέτρητες. Επιπλέον, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί λόγο γεμάτο παρενθετικές φράσεις, οι οποίες αυξάνουν κατά κόρον τον αριθμό των σημείων στίξης. Ευχής έργο στάθηκε το γεγονός πως τα προϊόντα του ρωσικού πολιτισμού όχι μόνο δεν είναι άγνωστα στην Ελλάδα, μα σε αρκετές περιπτώσεις η βιβλιογραφία μας είναι αρκετά πλούσια, αν και όχι πάντα συνεπής προς τις πηγές. [...]
Η σειρά "Πολιτισμοί" σκοπό έχει να φωτίσει την "αθέατη πλευρά" της παγκόσμιας Ιστορίας, πίσω από την "επίσημη"¨εικόνα των πολιτικών και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων. Η τέχνη, οι καθημερινές συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα, όλα εκείνα τα "μικρά", που χτίζουν το πραγματικό ανθρώπινο μεγαλείο, παρουσιάζονται σε αυστηρά επιλεγμένα έργα, που συνδυάζουν την επιστημονική εγκυρότητα με την απλότητα και την γοητεία της γραφής. (Από την έκδοση)

"Μια καταιγιστικά πλούσια σε περιεχόμενο και προκλητικά πρωτοποριακή επισκόπηση τριών αιώνων ρωσικού πολιτισμού". (The Economist)
"Ένα εκθαμβωτικό, εξαιρετικά φιλόδοξο βιβλίο... Ο Figes διατρέχει αχανείς πολιτιστικές περιοχές, και μελετά έναν τεράστιο αριθμό έργων, προκειμένου να συλλάβει τις πρωτεϊκές αλλά και ταραγμένες προσπάθειες των Ρώσων να προσδιορίσουν την εθνική ταυτότητά τους". (The Atlantic Monthly)
"Ένα απολαυστικό έργο, γραμμένο με αγάπη και βαθύ θαυμασμό για τις μυθικές προσωπικότητες, που έχτισαν έναν από τους γοητευτικότερους πολιτισμούς του κόσμου". (The New Leader)
  Α' ΤΟΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΜ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΛΣΤΟΪ Εκδοτικό σημείωμα
Εισαγωγή
Η ευρωπαϊκή Ρωσία
Τα παιδιά του 1812
Μόσχα! Μόσχα!
Ο χωριάτικος γάμος
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ     Β' ΤΟΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ Εκδοτικό σημείωμα
Αναζητώντας τη ρωσική ψυχή
Οι απόγονοι του Τζένγκις Χαν
Η Ρωσία μέσα από τον σοβιετικό φακό
Η Ρωσία στο εξωτερικό
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

 

 
Φωτογραφίεςμεγάλες μικρές
Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Σοβιετική Ένωση - Ρωσία
X