Μενού Φίλτρα

Με το πρώτο του μυθιστόρημα, το "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ", που έγινε μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες, ο Μπρετ Ήστον Έλλις χαρακτηρίστηκε ως "ο νεότερος και πιο πολλά υποσχόμενος αμερικανός συγγραφέας" (Interview) και "αποκάλυψη στο χώρο της λογοτεχνίας" (Wall Street Journal).

Δύο χρόνια αργότερα ο Έλλις επιστρέφει στη λογοτεχνική με τους "ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ", μια ακόμη καυστική απεικόνιση της γενιάς του, της γενιάς της αφθονίας και της μοναξιάς, δοσμένη με τη γνωστή ψυχρή αμεσότητά του, αλλά αυτή τη φορά και με έντονα χιουμοριστική διάθεση.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ' ένα "προοδευτικό" κολέγιο της Ανατολικής Ακτής και περιστρέφεται γύρω από τις αλλόκοτες και μπερδεμένες ερωτικές σχέσεις μιας ομάδας φοιτητών. Οι ήρωές του μιλούν σε πρώτο πρόσωπο και περιγράφουν ο καθένας τις δικές του επιθυμίες, απογοητεύσεις, φόβους και όνειρα στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν το αντικείμενο του πόθου τους, χωρίς πάντα να το καταφέρνουν. Οι "ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ" σηματοδοτούν το θάνατο του ρομαντισμού στα τέλη της δεκαετίας του '80. 

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Ξένη Πεζογραφία
X