Μενού Φίλτρα

Ο Ιρφάν Οργκά, πρωτότοκος γιος μιας εύπορης οικογένειας από την Ιστανμπούλ, γεννήθηκε στην παλαιά Τουρκία την εποχή των τελευταίων σουλτάνων. Η μητέρα του ήταν μια καλλονή, η οποία παντρεύτηκε στα δεκατρία της και ζούσε σε απόλυτη απομόνωση, όπως άρμοζε στην τάξη της, η δε γιαγιά του ήταν μια εκκεντρική, αυταρχική γυναίκα, αποφασισμένη να διατηρήσει πάση θυσία τις συνήθειές της. Όμως ο πόλεμος του 1914 θα ανατρέψει τα δεδομένα όχι μόνο της οικογενείας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Τόσο η μία όσο και η άλλη θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε συνθήκες ανείπωτης φτώχειας και να προσαρμοστούν στα μηνύματα των νέων καιρών. Το 1948 ο Ιρφάν Οργκά συγγράφει στο Λονδίνο την εκπληκτική ιστορία της οικογένειάς του με τρυφερότητα και συγκίνηση, νοσταλγία και αφήγηση με απόηχους τόσο κοντινούς και γνώριμους σ' εμάς

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
 • Πρώιμη αυτοβιογραφία
  ΓΙΕΦΤΟΥΣΕΝΚΟ ΓΙΕΒΓΚΕΝΙ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Με φωτογραφίες εκτός κειμένου.
 • Το προσωπικό μου ημερόλογιο
  ΜΕΤΑΞΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  8 Τόμοι - Πλήρες έργο. Με φωτογραφίες εκτός κειμένου στους τόμους 5-7-8 [ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ] *Η τιμή αφορά και τους 8 τόμους μαζί.
 • Αναμνήσεις (1867-1957)
  ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Με φωτογραφίες εκτός κειμένου. 2η έκδοση.
 • Born Free
  JOY ADAMSON
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  With Extracts from George Adamson's Letters. Preface by Lord William Percy. Foreword by Captain Charles Pitman. Made into an Academy Award-winning 1966 film of the same name directed by James Hill. Condition: Good. Binding: Hardcover with Dust Jacket.
 • Εθνικός ζόφος 1926-1946
  ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Με φωτογραφίες πολιτικών εκτός κειμένου. Εξώφυλλο Μ. Νικολινάκος
X