Μενού Φίλτρα

Ο νεαρός Φιτζ Σίβαλρι γίνεται ο καταλύτης που θα αλλάξει την πορεία ενός βασιλικού οίκου που διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο στη συναρπαστική αυτή ιστορία του παράκτιου βασιλείου των έξι Δουκάτων.

Ο Φιτζ επέζησε από την πρώτη του επικίνδυνη αποστολή ως βασιλικός εκτελεστής έχοντας μείνει σχεδόν παράλυτος. Καταρρακωμένος στο σώμα και στην ψυχή, είναι αποφασισμένος να καταπατήσει τον όρκο του στο βασιλιά Σρουντ και να εγκατασταθεί στα αφιλόξενα βουνά. Αλλά η αγάπη και κάποιες απρόσμενες εξελίξεις τον φέρνουν πίσω στην αυλή του Πύργου των Ελαφιών και στις θανάσιμες ίντριγκες της βασιλικής οικογένειας. Στο μεταξύ, ξεκινώντας ξανά τις άγριες επιθέσεις τους στην ακτή, οι πειρατές των Κόκκινων Καραβιών αφήνουν πίσω τους πυρπολημένα χωριά και σαλεμένα θύματα. Το βασίλειο δέχεται επίθεση και εκ των έσω, καθώς ο θρόνος του ταλαιπωρημένου βασιλιά απειλείται από την προδοσία. Αυτή την ώρα του ύψιστου κινδύνου, η μοίρα του βασιλείου ίσως να βρίσκεται στα χέρια του Φιτζ -και ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο εκτελεστής στη διάσωσή του ίσως απαιτήσει την ύστατη θυσία...

«Ένα βιβλίο που αξίζει πολλούς επαίνους. Η Hobb εμπλουτίζει την ιστορία της χρησιμοποιώντας εκφραστικά μέσα που κλιμακώνονται από το εξευγενισμένο ως το τολμηρό. Αλλά αυτό που τελικά αναδύεται πάνω απ' όλα είναι η σώφρων, βαθιά περίπλοκη ανθρώπινη φύση». Locus.

X