Μενού Φίλτρα

Η Θάλεια Γεωργίου Λεκκού, καταγόμενη από το Λεωνίδιο υπήρξε μια σπουδαία εθελόντρια Αδελφή στην Ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τιμήθηκε για την προσφορά της με το ανώτατο μετάλλιο Florence Nightingale ενώ το νήμα της ζωής της κόπηκε άδοξα τον Δεκέμβρη του 1944 από χειροβομβίδα που έριξε νεαρός στασιαστής στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου όπου και έτυχε να περνάει η Θάλεια Λεκκού, μεταφέροντας μια τραυματισμένη ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της.

 

Το τεύχος αυτό δεν έχει καμμιά λογοτεχνική αξίωση. Όσοι υπογράφουν δεν είναι συγγραφείς, ούτε ζωγράφοι για να μπορέσουν να δώσουν την πλήρη εικόνα, τη σωστή τής Θάλειας Γεωργίου Λεκού, ή κάθε τοy γραμμή όμως είναι μια προσπάθεια να δείξουν την αλήθεια. Σ’ αυτή την προσπάθεια είχαν ως μόνο τους στήριγμα τη βαθειά συμπάθεια και την απέραντη εκτίμηση που τους εμπνέει ή πονεμένη και αντάξια συνέχεια τής Θάλειας, ή αδελφή της, ή Δεσποινίς Αριάδνη Ι. Λεκού, που συνεχίζει ακόμα τον ίδιο δρόμο που οι δύο αδελφές είχαν χαράξει στή ζωή τους . . .

Ή ιδέα τής εκδόσεως τού τεύχους ανήκει στον κ. Ίω. Άντωνιάδη, ο όποιος ηύρε πρώτο θερμό υποστηρικτή τήν αδελφή τον, Δ/δα Σοφία Άντωνιάδου.

Κηφισσιά , 28- 8- 1945.

Μ.Π.

 

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
 • Η ζωή μου
  ΓΚΟΡΚΙ ΜΑΞΙΜ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  2 Τόμοι - Πλήρες έργο.
 • Αναμνήσεις
  ΜΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Σχόλια Ι. Μιχαηλίδης. Με εικόνες και φωτογρταφίες εντός και εκτός κειμένου.
 • Μαρτυρίες
  ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Με εικόνες και φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου.
 • ...λέω αλήθεια τ' ορκίζομαι!
  ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Με φωτογραφίες εντός κειμένου.
 • Τα καθ' ευτόν
  ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  Βιογραφίες, Μαρτυρίες, Απομνημονεύματα
  Με φωτογραφίες εκτός κειμένου
X