Μενού Φίλτρα

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στον επιστημονικό χώρο των "αθλητικών αλμάτων" και ειδικότερα στη θεωρία και μεθοδολογία της προπονητικής των αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού. Προορίζεται κυρίως για φοιτητές, εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής, προπονητές αλμάτων και ερευνητές.
Το πρώτο κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη στο γνωστικό αντικείμενο των αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού. Περιγράφει τα στοιχεία Μηχανικής που αφορούν στην κίνηση, στα χαρακτηριστικά στοιχεία της κίνησης (ταχύτητα, ορμή, στροφορμή, κ.ά.), στην ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης των αλμάτων, καθώς και στο σχεδίασμά και δόμηση της προπόνησης των αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού.
Το δεύτερο κεφάλαιο περιγράφει την ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης του άλματος σε μήκος και το σχεδιασμό της προπόνησης αθλητών στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.
Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στο άλμα τριπλούν και ειδικότερα στην ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσής του και στη δόμηση της προπόνησης αθλητών στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.
Στο τέταρτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται το άλμα σε ύφος και περιγράφεται η ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης του άλματος και ο σχεδιασμός της προπόνησης στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.
Στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφεται η ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης του άλματος επί κοντώ, καθώς και η δόμηση της προπόνησης αθλητών στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.

 • Θρύλε Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου...
  ΧΑΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.
  Αθλητισμός - Αθλητικές Επιστήμες - Ιστορία του Αθλητισμού
  Η ιστορία του Θρύλου Ολυμπιακού μέσα από μνήμες και αναμνήσεις 50 χρόνων (1955-2005). Με φωτογραφίες και εικόνες εντός κι εκτός κειμένου
 • Πετοσφαίριση
  ΖΕΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
  Αθλητισμός - Αθλητικές Επιστήμες - Ιστορία του Αθλητισμού
  Με σχήματα, εικόνες, διαγράμματα
 • Ενόργανη γυμναστική Ανδρών και Γυναικών
  ΝΤΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Αθλητισμός - Αθλητικές Επιστήμες - Ιστορία του Αθλητισμού
  Με εικόνες, σχήματα, πίνακες
 • Ξιφασκία
  ΤΣΟΛΑΚΗΣ Χ., ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Κ., SZABO A.
  Αθλητισμός - Αθλητικές Επιστήμες - Ιστορία του Αθλητισμού
  Δομή του περιεχομένου του ενιαίου προπονητικού - αγωνιστικού προγράμματος ξιφασκίας των αθλητών της αναπτυξιακής φάσης (ηλικίες 12-17 ετών)
 • Αθλητισμός και όψεις της αστικής κοινωνικότητας
  ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  Αθλητισμός - Αθλητικές Επιστήμες - Ιστορία του Αθλητισμού
  Με φωτογραφίες, εικόνες και πίνακες
X