Μενού Φίλτρα

Η πρόταση για την έκδοση ενός κειμένου που θα αφορούσε το πεδίο της ανάκτησης ενός μέρους της ιστορίας που συνδυάστηκε με τη μαζική βία και τελικώς την εκδίωξη του Θρακικού Ελληνισμού, ενός σημαντικού μέρους των Ελλήνων που ζούσαν στο οθωμανικό κράτος και στη συνέχεια στο κεμαλικό οικοδόμημα, συνάντησε τη θέληση ανθρώπων και συλλογικών θεσμών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν πολλά και ουσιαστικά βήματα.

Έτσι εκτός από τα βασικά ιστορικά γεγονότα τα οποία έπρεπε να αναδειχθούν και θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα βιβλιογραφικά, επιστημονικά και κυρίως πολιτικά άγνωστα, θα έπρεπε να επισημανθούν και οι σύγχρονες εξελίξεις σε ένα θέμα, αυτό της γενοκτονίας, το οποίο σημάδεψε στις αρχές τυ 20ου αιώνα τους Θρακιώτες και όλους τους Έλληνες.

Μάλιστα η γενοκτονία, επειδή θεωρείται ένα έγκλημα χωρίς παραγραφή, η συγκεκριμένη έκδοση θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο τη γενοκτονία η οποία, για πολιτικούς λόγους, συμφέροντα και λογικές, διαγράφηκε από τη μνήμη. Γι' αυτό εκτός από τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν τη γενοκτονία, για τα οποία τελευταία αναπτύσσεται, εντός και εκτός Ελλάδος, μία συζήτηση αμφισβήτησής τους ακόμη και άρνησής τους, το κείμενο προτάσσει τα βασικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την τέλεση της γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων.

Πρόσφατα Βιβλία κατηγορίας: Μακεδονία - Θράκη
 • Θράκη
  ΜΗΝΟΥΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΠ.
  Μακεδονία - Θράκη
  Με εικόνες και φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου
 • Οι Μουρουτσαίοι
  ΜΑΡΓΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  Μακεδονία - Θράκη
  Με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα
 • Η Δράμα 7000 χρόνια
  ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ.
  Μακεδονία - Θράκη
  Μελέτες για την πόλη και την περιοχή της. Προϊστορία, αρχαία και βυζαντινή ιστορία, τουρκοκρατία και σύγχρονη ιστορία, εκκλησιαστική ιστορία, προσωπογραφία. Με εικόνες και φωτογραφίες εντός και εκτός κειμένου
 • Σουφλί οδοιπορικό στο χθες
  ΠΑΤΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ε.
  Μακεδονία - Θράκη
  Με πολλές φωτογραφίες εκτός κειμένου
 • Η λαϊκή αρχιτεκτονική της Βέροιας / The Popular Architecture of Verria
  ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.
  Μακεδονία - Θράκη
  Με φωτογραφίες, εικόνες και σχέδια εντός και εκτός κειμένου (και αναδιπλούμενα) Δίγλωσση έκδοση [Ελληνικά - Αγγλικά].
X